Cat costa stresul angajatilor

Stresul este unul din factorii care sunt cel mai adesea trecuti cu vederea, atat la nivel de companie cat si individual. Insa, din punct de vedere statistic, stresul este cauza majora a absenteismului de la locul de munca in orice tip de organizatie.

Aproximativ 90% din bolile corelate cu locul de munca sunt rezultatul stresului (cu exceptia accidentelor).

In Romania nu exista, inca, statistici cu privire la costurile legate de asistenta persoanelor, insa in SUA asistenta persoanelor cu niveluri ridicate de stres este de 46% mai mare si costurile totale cu acestia sunt de 407 miliarde de dolari pe an (acestea include absenteismul, concediile medicale, pierderea randamentului, etc).

Stresul distruge motivatia, cauzeaza conflicte si erori, afecteaza capacitatea complexa de luare de decizii, afecteaza sanatatea fizica (scade sistemul imunitar, creste nivelul de cholesterol, conduce la atacuri de cord, dureri de spate, insomnia, depresie) si o multime de alte probleme de sanatate.

Vestea buna este ca exista programe eficiente de prevenirea si managementul stresului. Aceste programe reduc semnificativ nivelul de stres in cadrul organizatiilor. Unele studii afirma ca acestea reduc cu 22% absenteismul si cresc productivitatea cu 6% (Rost, 2004).

Un program de managementul stresului efficient poate imbunatatii starea de sanatate fizica si psihica, poate creste productivitatea si imbunatateste relatiile interumane. Intr-un studiu efectuat pe 22 de spitale, s-a constat ca in urma implementarii unui program de managementul stresului au scazut cu 50% erorile de medicatie si cu 70% reclamatiile de malpractice.

Stresul la locul de munca e declansat uneori de o solicitare, termen limita, sarcina neefectuata, termene nerealiste, responsabilitati multiple (stresor) care ameninta capacitatea de adaptare (a face fata) a organismului.

Cand individul se confrunta cu un stresor, creierul crede ca viata organismului este amenintata. Aceasta perceptie a creirului este o alarma falsa, deoarece foarte rar solicitarile si sarcinile de serviciu sunt o chestiune de viata si moarte J.

Cand semnalul de alarma fals este inchis, stresul se opreste in 4 minute. Programele marca Top-Psy iti arata cum sa elimini starea de stres, folosind cele mai bune tehnici cognitive, comportamentale si fizice.

Participantii invata sa:

  • Identifice stresorii si punctele lor vulnerabile
  • Dezvolte rezistenta emotionala la stresori
  • Controleze criza mentala si alarma falsa a creierului
  • Evite epuizarea fizica si mentala
  • Cunoasca setul de ganduri inconstiente care le declanseaza starea de stress
  • Organizeze mai eficient timpul si activitatile
  • Colaboreze eficient cu persoanele „dificile”
  • Diminueze/elimine durerile de spate, insomnia, tensiunea arteriala

 

Nu stresorii sunt cei care ne declanseaza mecanismele emotionale si starea de stres, ci modul in care privim noi situatia cu care ne confruntam, iar  este ceva ce se poate schimba. Programul nostrum pentru managementul stresului dezvolta exact abilitatile necesare reducerii stresului profesional.

Stresul este contagios! Acesta se transmite prin departamente in intreaga organizatie. Stresul reduce capacitatile intelectuale (abilitatea de functionare a IQ-ului se reduce cu 40% in conditii de stres), face dificila vizualizarea imaginii de ansamblu si declanseaza numeroase retete si concedii medicale.

Studiile au demonstratat ca angajatii stresati sunt mai predispusi a lipsi de la serviciu si cheltuiesc cu 26% mai multi bani pe controale medicale.

 

Controleaza stresul in organizatia ta!

Poti controla stresul in organizatia ta si poti creste eficienta, randamentul, optimismul si starea de sanatate a angajatilor.

Trimite un email la adresa office@top-psy.ro pentru o oferta de pret si detalii.

 

0 thoughts on “Programe Stres pentru Companii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *